Suyumuz
Su, dünyadaki tüm canlýlarιn temel yaþam kaynaðιdιr. Fakat özellikle sýnýrlý olan içme suyuna büyük önem veriyoruz. Su besleyicileri bizlere, kimyasal, biyolojik ve hijiyenik kusuru olmayan ve Alman içme suyu yönetmeliðine ve DIN 2000 (Normlar için Alman Enstitüsü) normuna uyan içme suyu teslim etmektedirler. Ýçme suyu kalitesi, tüketici için yüksek ölçüdeki güvenliðin temin edilebilmesi için sürekli ve yoðun bir þekilde denetlenmektedir.

Neden bir içme suyu iþlemesine ihtiyacýmýz var?
Yine de suyun her kalitesine göre ev idaresinde su taþý oluþmasý ve aþýnma/pas ile sorunlar oluþmaktadýr.
Sudan beklenen teknik telapler ve konfor ihtiyacýmýz da her zamana su kalitesi ile bir seviyeye getirilememektedir.
Ev idaresindeki günlük su ihtiyacý yaklaþιk 140 litredir. Sadece 3 litresi yemek piþirmek ve içmek için kullanýlmaktadýr. Geriye kalan kýsým ise vücut bakýmý, bulaþýklarýn, çamaþýrlarýn temizliði vs. için kullanýlmaktadýr ve bunun için de sýk sýk ýsýtýlmaktadýr. Ýçme suyu asιl olarak bu görevler için hazýrlanmamýþtýr. Fakat evlerde, tasarlanmιþ bir þekilde, içme suyu bu taleplere uygun hale getirilebilir.

Suda genel olarak bilinmekte olan bazý maddeler ;
  • Çamur, kum, pas gibi tortular
  • Klor, Hipoklorit ( Çamaþýr Suyu) gibi kimyasallar
  • Demir, Kurþun gibi aðýr metaller
  • Nitrit, Nitrat, Asbest gibi zararlý maddeler
  • Kalsiyum, Magnezyum gibi mineraller
  • Zararlý bakteriler ve mikroplar

  • Bir baþka deyimle suda bilmediðimiz daha bir çok yararlý ve zararlý olmak üzere 700 civarýnda organik ve inorganik maddelerin bulunduðu tespit edilmiþtir.

    Suyun Dolaþýmý

    Güneþ ýþýnlarý sayesinde dünya denizlerindeki, nehirlerdeki, göllerdeki ve bitki topluluklarýndaki su buharlaþmaktadýr. Atmosfere çýkmaktadýr ve bulutlarý oluþturmaktadýr ve yaðmur, dolu veya kar þeklinde tekrar dünyaya geri düþmektedir.

    Zaten atmosferde dahi, örneðin toz gibi kirlerle de karýþmaktadýr. Asit içeren endüstri gazlarý, fakat ilk etapta havadaki oksijen ve karbon dioksit gibi gazlar yaðmura asitli bir özellik vermektedirler.

    Yaðýþ ilk önce üst toprak tabakasýndan geçmektedir, nebati toprak maddelerini, çürüme ürünlerini ve karbon dioksitleri almaktadýr. Topraðýn her defasýndaki yapýsýna göre daha sonra deðiþik mineraller çözülmekte ve alýnmaktadýr, örneðin Kalsiyum, Magnezyum (Kireç), Nitrat, Demir, Mangan v.s.

    Bu yer altý suyu kuyular üzerinden su fabrikalarý tarafýndan derinliklerden çýkartýlmaktadýr. Bunun dýþýnda kaynak suyu olarak meydana çýkmaktadýr. Ýçme suyunun kazanýldýðý yere göre, deðiþik etki faktörleri belirli olmaktadýr.

    Böylece suyun dolaþýmý tamamlanmaktadýr.
    Göktürk Cd. Capital Courtyard Sit. No:52/E Göktürk Eyüp / Ýstanbul
    Tel : 0212 322 36 48 Fax : 0212 322 46 38 E-mail: info@alpenerji.net